slider2

החומרים:

10 תפוחי עץ רחוצים,יבשים עם מקל עץ נעוץ בהם.

רצוי תפוחים קטנים וקשים.

4 כוסות סוכר

1 כוס מים

2/3 כוס גלוקוזה

קורט מלח

1 כפית אבקת קינמון

3 טיפות צבע מאכל אדום

 

אופן ההכנה

 

להמיס :סוכר,מים,גלוקוזה ומלח על אש בינונית

להסיר גבישי סוכר מדפנות הסיר בעזרת מברשת בצק רטובה

להרתיח עד 154 מעלות צלזיוס,ללא ערבוב

להוריד מהאש ולהוסיף את הקינמון וצבע המאכל

לטבול את תפוחי העץ בסירופ הסוכר

להשתדל ששאריות הסירופ לא יטפטפו חזרה לסיר

להניח על נייר פרגמנט ,לקרר ולעטוף היטב בצלופן או בנייר פרגמנט,כדי למנוע כניסת לחות.

בהצלחה ובתאבון

 

 

 

 

3 תגובות

  1. היי עדי,
    הסדנא בטייסט היתה נהדרת ! למדנו המון דברים חדשים כולל טכניקות עבודה עם סוכר וגלוקוזה, איך מכינים ממתקים איכותיים, קבלנו המון טיפים להצלחה, לגיוונים ולאריזה. תודה על כל ההשקעה באריזות לכל ממתק שהכנו, חזרתי הביתה עם שקית יפה ומלאה בכל טוב. חלק גדול כבר נטרף בבוקר (-: בעיקר חזרתי עם המון ידע שקשה למצוא בספרי הבישול. מומלץ בחום !

  2. היי,
    נראה שוווה.
    חשבתי להכין רבעי תפוחים על מקל. יעבוד לדעתך, או שהם צריכים להיות שלמים?
    תודה 🙂

    1. הי עינת
      התפוחים חייבים להיות שלמים,והסיבה היא שכניסת נוזלים מהפרי לסירופ הסוכר, תיפגע במרקם הסירופ ואחרי טבילת חתיכה או שתיים לא תוכלי לעבוד יותר עם הסירופ.
      במדינות אסיה נהוג לטבול פירות אחרים בסירופ סוכר,לאו דווקא תפוחי עץ,אבל תמיד אלו פירות עם קליפה.

      בהצלחה עם התפוחים השלמים-מומלץ לבחור קטנים מאוד.
      עדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *