קליפות הדרים מסוכרות זהו אחד ממתקי החורף האהובים עלי.
כשאומרים ממתקי ילדות בטעם של פעם,זהו ממתק הילדות שלי.
החורף-תמיד מלווה בזיכרון מתוק של הכנת קליפות תפוזים מסוכרות.
בעת בישול הקליפות עם הסוכר,מתפשט באוויר ריח משכר המשלב ריחות מתוקים עם ארומה של תפוז באוויר.
זהו אחד הממתקים שלא מספיק להתקרר,ונאכל בעודו חם,פשוט כי קשה להתאפק….
המתכון קל ופשוט להכנה.
אמנם אין אני מכינה אותו בסדנת ממתקים,שכן הסדנה בת שעתיים או שלוש שעות,וזמן ההכנה של קליפות מסוכרות ארוך יותר.
בקורס המקצועי של הכנת ממתקים בעבודת יד אני מלמדת ומראה שני מתכונים שונים לאותו ממתק ,
כשהתוצאה שונה במקצת האחת מהשנייה.
להלן המתכון אותו הכנתי עם אימי כשהייתי ילדה קטנה.את המתכון הפשוט הזה,אמא שלי היתה מכינה בעודה היא היתה ילדה יחד עם אמא שלה,בסין-בעיר חרבין,שם גדלה.
המתכון:
קליפות עבות של תפוזים או פומלה.(כדאי לבחור תפוזים בעלי קליפה עבה)
יש לחתוך את הקליפות לרצועות ברוחב כ 1 ס"מ ולהשרות במי ברז במשך 3 ימים כשאת המים מחליפים 5 פעמים ביום.
ביום הרביעי-לאחר סינון המים,יש לשקול את משקל הקליפות ,להניח בסיר עם תחתית כפולה,ולהוסיף כמות זהה של סוכר.
לבשל על אש בינונית,עד הסירופ מאד סמיך ונמצא בתחתית הסיר.
רצוי לעמוד ליד ולהתחיל לערבב את הקליפות עם הסוכר-למנוע שריפת הקליפות.
בשלב זה יש לערבב במהירות כך שכל הקליפות ייעטפו בסוכר ולא יישארו נוזלים בסיר.
לקרר,ולהתמוגג……