אז איך הכל התחיל?

לפני הרבה שנים, בטיול משפחתי בצפון אנגליה, ראיתי בכפר אחד יצרן ממתקים בעבודתו, בעת שהכין סוכריות בטעם לימון בעבודת יד.

בסיר נחושת גדול וכבד התבשל לו סירופ סוכר מהביל, במקום היה ניחוח מתוק, מערפל ומפתה ואני –  פשוט לא רציתי ללכת משם.

התחלתי לטעום, לנסות ולבדוק ובמיוחד כבש אותי ממתק במרקם אוורירי וקראנצ'י שהיצרן  לא הסכים בשום אופן לגלות לי ממה הוא מורכב.

כשחזרתי הביתה זה לא הרפה ממני ומתוך סקרנות, אהבת הבישול והחיבה העמוקה שתמיד היתה לי למתוקים התחלתי לחפש ספרי בישול עתיקים בתקווה שאולי אמצא בהם את המתכון של סוכריות הלימון.

זה לקח לי מספר שנים אבל יום אחד החיפושים שלי הגיעו לקיצם  וידעתי שהגעתי למתכון המדוייק. בהתרגשות רבה ניגשתי להכין ולטעום אבל התוצאה לא היתה בדיוק מה שזכרתי…

 אז זרקתי לפח ו… ניסיתי שוב. ושוב… ושוב… כשהמטבח הפרטי שלי משמש כמעבדה ובני הבית כשפני הנסיונות. המשכתי לנסות, בלי להתייאש ובלי לוותר, עד שהגעתי בדיוק לטעם ולמרקם המסויים ההוא שהחיך שלי זכר במשך כל אותן שנים. ואז ידעתי שזהו הדבר שאני רוצה להמשיך ולעשות מעכשיו וזה הרגע בו נולד העסק שלי  – עדי אנדולט – "ממתקים של פעם".

ומאז, שאני מפתחת בהנאה רבה מתכונים של ממתקים מסוגים שונים, אני ממציאה מתכונים חדשים ומשנה מתכונים מספרי הבישול כך שיטעימו לטעם ולאקלים הישראלי. ואת כל הממתקים הללו אני מייצרת באותן שיטות מסורתיות בהם הכינו אותם במטבחים הביתיים לפני 100 שנה ויותר.

היום, מכינים ממתקים בייצור המוני והם הפכו לזולים ולזמינים אבל…

כשמכינים ממתקים בעבודת יד, האיכות והטעם מדברים בעד עצמם ויש שם איזה קסם שמתרחש כשאנחנו מערבבים טעמים, צבעים ומרקמים ומרכיבים לעצמנו ממתק כיד הדמיון הטובה עלינו.

אם אתם רוצים לטעום ולהנות מממתקים בעבודת יד,מהמירקמים המיוחדים, הטעמים המפתיעים, והריחות המתוקים, אתם מוזמנים להגיע לחנות בהרצליה רחוב סוקולוב 81 בתוך הפסאג׳ או להיכנס לחנות האינטרנטית שלנו